به گزارش راهبرد معاصر، یکی از بهترین شیوه های نگهداری مواد غذایی، فریز کردن است. فریزر سبب صرفهجویی در زمان و هزینه میشود و کمک میکند تا موادغذایی فصلهای گوناگون را نگهداری داریم. با این وجود، برخی از موادغذایی را نباید در فریزر گذاشت. برخی از خوراکیها، در دمای فریزر سالم نمیمانند و مزه و مواد مغذیشان را از دست میدهند. در این مقاله با چند ماده غذایی که بهتر است هیچ وقت در فریز نگهداری نشوند، آشنا میشوید.
سیب زمینی
سیبزمینی دارای حجم بالایی آب است، بههمین علت در فریزر یخ میزند و بافت اولیهاش را از دست میدهد. سیبزمینی خام، پس از یخ زدن پلاسیده میشود و طعم اولیه اش را ندارد. چنانچه راهی جز فریز کردن ندارید، میتوانید سیبزمینی را بپزید و سپس در فریزر بگذارید.
نان
نگهداری نان در فریزر باعث بالا رفتن دوام آن می شود ولی این کار باعث خشک شدن سریع نان می شود بنابراین برای پیشگیری از این مشکل نان های صنعتی را به جای فریز کردن در دمای اتاق به مدت چهار روز نگه داری کنید.
غذاهای کنسروی
قرار دادن غذاهای کنسروی درون فریزر باعث حجیم و بزرگ شدن آنها شده و باعث منفجر شدن و یا شکستن قوطی میشود.
سبزی ها و میوه های آبدار
سبزی ها و میوه های آبدار مثل هندوانه، و … قرار دادن آن ها در فریزر و پس باز شدن یخ آن ها، آن ها را شل و وارفته می کند و دیگر قابل استفاده نیستند.
سیر و پیاز
سیر و پیاز پس از قرار داده شدن در فریزر انسجام بافتهای خود را از دست می دهد. بهترین محیط برای نگهداری سیر و پیاز محلی خشک، خنک و بیرون از یخچال است.
گوجه فرنگی
چنانچه گوجه فرنگی را در فریزر نگه دارید مزه و خواص خود را از دست می دهد و آب می اندازد بنابراین تلاش کنید آن را به طور تازه مصرف کنید.
شیر
شیر پس از یخ زدایی دیگر شفاف نخواهد بود و شکل بریده بریده پیدا میکند؛ پس اگر تصمیم دارید شیر بنوشید بهتر است هیچ گاه آن را فریزری نکنید. هرچند اگر میخواهید از شیر در پخت و پز غذا استفاده کنید، میتوانید از شیر یخ زده استفاده کنید. با این حال، فراموش نکنید وقتی که میخواهید شیر را یخ زدایی کنید، با توجه به اندازه ظرف، یک روز یا بیشتر باید شیر را در یخچال بگذارید و صبر کنید تا یخ شیر به تدریج باز شود.
تخممرغ با پوست
همهی ما میدانیم حجم مایعات با یخزدن بالا می رود بههمین علت بهتر است برای نگهداری مایعات در فریزر از یک ظرف بزرگتر استفاده کنید. درمورد تخممرغ نیز دقیقا این مشکل وجود دارد. هنگامی که تخممرغ را با پوست داخل فریزر قرار می دهید، مایع داخل آن سفت میشود و با افزایش حجم، پوست تخممرغ هم ترک برمیدارد. بدترین قسمت ماجرا این است که با شکستهشدن تخممرغها تمام فضای فریزر بوی تخممرغ میگیرد. بنابراین بهترین راهکار این است که بیخیال فریزکردن تخممرغ بشوید.
خامه ترش
یخ زدن خامه ترش باعث بریده بریده شدن آن میشود. حال میتوانید خامه یخ زدایی شده را هم بزنید و سپس در پخت و پز غذا و درست کردن دسر از آن استفاده کنید، هرچند حتما مزه آن دیگر خیلی لذیذ نخواهد بود.
آرد سوخاری و خردههای نان
استفاده از خردههای نان، آرد سوخاری یا پنیر بر روی مواد غذایی باعث تردی و لذیذتر شدن غذاها میشود و به همین علت گذاشتن این نوع مواد غذایی در فریزر باعث خمیری شدن آنها میشود. در نتیجه بهتر است ریسک نکنید و هیچ وقت آنها را در فریزر نگذارید. برای حفظ طعم و مزه غذا میتوانید پس از یخ زدایی از آرد سوخاری و پنیر استفاده کنید.
نوشیدنی های گازدار
هرچند فریز کردن نوشیدنیهای گازدار به نظر خوب است ولی بسته بندی این قوطی ها مخصوصا از نوع آلومینیومی بی تردید در فریزر منفجر خواهد شد و همه جا را آغشته به مواد چسبناک خواهد کرد. بهتر است این مواد را در یخچال نگهداری کنید و چنانچه جزو نوشیدنیهای سالم نیستند بد نیست آنها را به سطل زباله بریزید.
کدام مواد غذایی را نباید در فریز گذاشت,چه مواد غذایی را نباید فریز کرد,کدام مواد غذایی را نباید فریز کرد
پاستا یا ماکارونی پخته شده
قراردادن ماکارونی یا پاستای پخته شده در فریزر باعث پیدایش ماده ای شل و وارفته میشود که به جای این که اشتهای شما را بالا ببرد، آن را کاهش خواهد داد. البته چنانچه پاستای نیم پز را فریز کنید در زمان استفاده کافیست آن را داغ کنید. حتی چنانچه در کنار آن سس مخصوص نیز دارید می توانید آن را در قالب یخ بگذارید و در فریزر قرار بدهید. هنگامی که به آن احتیاج داشتید فقط کافیست آن را روی پاستای خود بریزید و گرم کنید. بیشک از این غذای فوری لذت خواهید برد.
سبزیجات
چنانچه دوستدارید سبزیجات ترد و خوشمزه بخورید، بهتر است آنها را در فریزر نگذارید. سبزیجات پس از یخزدایی نرم میشوند و دیگر ترد و خوشمزه نیستند.
بهجای اینکه سبزیهای شستهشده و خشکشده را در فریزر نگهداری کنید، بهتر است سبزی را در حولهای کاغذی یا نخی بپیچید. سپس داخل پاکتی پلاستیکی در یخچال نگهداری کنید.
مواد غذایی داغ
غذاهای داغ سبب میشوند که دمای فریزر بالا رود؛ میکربها هم در دمای بالا قدرت رشد پیدا میکنند. بنابراین برای فریز کردن غذاها نخست صبر کنید تا خوب خنک شوند.
ماست
منظورمان بستنی ماستی نیست. منظور ما فریزکردن ماست است. قراردادن ماست، ماست چکیده یا ماست یونانی در فریزر سبب تغییر بافت آن میشود. فکر نکنید با قراردادن ماست در فریزر صاحب بستنی ماستی میشوید. بستنی ماستی، دسر خوشمزهای است که مصرف آن در دههی اخیر در آمریکا خیلی زیاد شده است. خیلی خامهی ترش، بافت ماست هم پس از یخزدایی تغییر شکل میدهد، بریدهبریده میشود و قابل خوردن نخواهد بود. البته میتوانید از آن در پختوپز استفاده کنید، چون خوردن آن بهتنهایی خیلی خوشمزه نیست.
قهوه
قرار دادن قهوه در فریزر به شدت روی کیفیت آن اثر میگذارد. برعکس خیلی از مواد که لازم است برای حفظ کیفیت در فریزر نگهداری شوند، نگه داشتن قهوه در فریزر باعث تغییر مزه و بوی آن میشود و به همین علت اصلاً توصیه نمیشود./ایسکانیوز